Menu

VriendInArnhem

Een nieuw project van Vrijwilligerscentrale Arnhem waarbij we ons richten op nareizende vrouwen en Nederlandstalige vrijwilligers die samen als koppels 9 maanden gaan optrekken in een traject. 

In 2017/2018 is er een grote toestroom van nieuwkomers (vluchtelingen) naar Nederland gekomen. Deze groep bestond voornamelijk uit nareizende vrouwen die voor een gezinshereniging naar Nederland kwamen. Een deel van het gezin was al eerder in Nederland aangekomen en was inmiddels voorzien van een status en huis. 
Met VriendInArnhem willen we juist deze groep vrouwen zo snel mogelijk bereiken, zodat zij snel hun weg weten te gaan vinden in Arnhem en mee kunnen doen met activiteiten in de wijk, vrijwilligerswerk en eventueel scholing..

De Nederlands sprekende vrijwilliger vragen wij om deze nareizende vrouw 9 maanden te ondersteunen/coachen en samen actief te worden in de Arnhemse samenleving.
Wederzijdse integratie is daarbij het sleutelwoord en dat betekent dat je dus ook bij elkaar thuis mag komen. Zo vergroot je elkaars netwerk en leer je kennis maken met elkaars cultuur.

Vrijwilliger worden?
Lijkt het je interessant om Nederlandstalige vrijwilliger (vriendin) te worden?
De vacature staat zolang we actief op zoek zijn naar vrijwilligers in de vacaturebank

Ben je nieuwkomer of ken je een nieuwkomer en wil je weten of je aan dit project kunt meedoen, neem dan contact via de email:

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met de projectcoördinator:
Sanne van der Werff
06-21131587

VriendinArnhem is financeel mogelijk gemaakt door: Dullertsstichting / Oranje Fonds / Gemeente Arnhem en wordt uitgevoerd door Vrijwilligerscentrale Arnhem.