Menu

Aan de Slag bestaat inmiddels al weer 3 jaar in Arnhem en ook in 2020 gaan we verder met deze succesvolle aanpak. Aan de Slag is een landelijke methodiek ontwikkeld door Pharos. 

Wekelijks sluiten bewoners uit Asielzoekerscentrum (AZC) Elderhoeve aan bij Arnhemse vrijwilligersklussen.

Bewoners van AZC Elderhoeve krijgen zo de kans actief bezig te zijn, een zinvolle bijdrage te leveren, de Nederlandse taal te leren, Nederland te ontdekken en daarmee aan hun toekomst te werken.

Maatschappelijke organisaties krijgen extra gemotiveerde vrijwilligers, breiden mogelijk hun vrijwilligersbestand uit en bieden Nederlanders en nieuwkomers de kans om elkaar op een plezierige manier te ontmoeten en te leren kennen.

Vrijwilligerscentrales krijgen meer diversiteit in hun vrijwilligersbestand en kunnen een groter aantal vrijwilligers bieden aan hun lokale partners.

Gemeenten bieden nieuwkomers de mogelijkheid om te participeren in de samenleving, geven concreet invulling aan meedoen voor iedereen, laten hun inwoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen en bevorderen zo de leefbaarheid in hun wijken.

Verschillende lokale partijen werken met elkaar samen: bewoners AZC, medewerkers COA, de vrijwilligerscentrale, maatschappelijke organisaties en gemeenteambtenaren. 

Heb je een klus of wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met:
Imke van Ophuizen of Sanne van der Werff: aandeslagarnhem@vrijwilligerscentralearnhem.nl

Aan de Slag Arnhem is te volgen op Facebook